TIRPA - Minden Jó

2017.04.01. 11:44

Véleményem szerint Tirpa a KillaKikitt-ből az egyik legjobb MC itthon! Egy idősek vagyunk, így T kicsit később kapcsolódott be az UG elitjébe, sajnos az akkori fiatalok közül kevesen voltak, akikre igazán felfigyeltem, az egyik ilyen forma ő volt. Szerintem Norba -Amíg a város alszik- szólóján (2007) találkoztam először ezzel az végtelenül prosztó, patika-pontos flow-val!! Azóta eltelt pár év, az Offline jóvoltából forgattunk is egyszer-egyszer, de mindenképp meglepett, mikor felhívott, hogy van egy frankó klip-ötlete, amit összehozhatnánk. Basszus, mégis mit lehet erre válaszolni?? Részemről ez megint egy one-man-show volt, így külön köszönet két kollégámnak, Dettai Benjaminnak és Kasztner Barnának a rengeteg segítségért!

Tehát hosszú idő után Tirpa új klippel jelentkezett, az új lemez úton, nagyon bomba lesz!!

(update: a klip egy nap alatt +100e, és 2. a felkapott videók között, bármit is jelentsen ez)

tirpa_minden_jo.jpg

Dorothy - GOS

2017.03.08. 19:48

Új klip a kedvenc Dorothy-dalomból. Csajok játszák, de igazi TÖKÖS a dal, nem is hívhattam mást segítségül a forgatáshoz, mint EposTomit!! A6300, DJI Osmo, FeiyuTech gimbal volt a szett. 4K most kimaradt, volt helyette 100fps. Én koordináltam a projectet, Tomi pedig rendezett, és vágta. Még sok ilyet!

Imádtuk, imádjuk, boldog Nőnapot minden hölgynek!!dorothy_gos.jpg

Showreel #2

2017.01.28. 12:40

Elkészült a második Showreel-em, igaz, nem az elmúlt év termését mutatja, hanem az utóbbi 2-3 év számomra legkedvesebb pillanatait. Mindenkinek nagy pacsi, aki a videóban szerepel, remélem minimum ilyen élményeket tartogat a 2017-es év! Az első SR itt látható.

Enjoy!!showreel_2.jpg

Tat2Night V

2017.01.27. 23:47

2016-ban is volt Tetoválók Éjszakája, amihez 4 promo, és egy összefoglaló vidi készült, először 4K-ban! Tovább után beágyaztam mind. Jihááá!

ttnv.jpg

Road - M.A.T.T.

2016.11.21. 20:24

Újabb Road video érkezett a vágóasztalomról a jutubra, a most már platinalemezes M.A.T.T. címadó dala! Két verziót kaptak a rajongók, ugyanis Máté angolul is felénekelte a dalt, ez lett a M.A.T.E. Itt annyi különbség volt, hogy néhány szövegbeli kiállás máshová került, ott picit igazítani kellett a vágóképeken, de amúgy nem volt gond, mert nincs szájszinkron a klipben. A Road-osok azért király arcok, mert gyakran szabad kezet adnak, igazából felvetettem, hogy lehetne egy koncerten szuperlassításokat csinálni, és adták is az Áment! Hoztam egy FS700-at a kötelező nyári nagy Barba Negra Track-es bulira, egész sok klassz felvétel született, annak ellenére, hogy nem a legideálisabb terep a 400fps-nek. Ebből vágtam egy tesztet a M.A.T.T. című számra, és Máté szerint innentől el volt döntve a dal sorsa!:) Úgy éreztem, azért egy full kliphez még kéne pár normális sebességű felvétel, ehhez pont kapóra jött, hogy csináltak nyár végén Domoszlón egy brutálnagy koncertet! Itt GH4-el forogtam, 100 fps-el, a 25-el pedig 4K-ban.

Nagyon sok került be ezekből, így végül ki is hoztam a klippet 4K-ban!road_matt_mate.jpg 

Meeting Of Styles 2016 Hungary

2016.09.10. 01:06

A Színes Városon keresztül valahogy elkeveredtem a Meeting Of Styles magyar szervezőihez, így az a megtiszteltetés ért, hogy én készíthettem összefoglalót az idén 15 éves nemzetközi graffiti fesztivál magyar állomásáról. Szemeretelep, top writerek, szuper hangulat, jó kis hétvége volt! Remélem lesz folytatás!

Enjoy!!mos_hun_2016.jpg

Ismét lehetőségem volt egy lyric videót mékerelni a Road zenekarnak. A háttérfelvételeket kedvenc road-om, a gitártechnikus Sanya készítette, ezekre kellett ráanimálni a feliratokat. Továbbá még kerültek bele fel nem használt felvételek a 10 éves turnéanyagból, egész pontosan a 2014-es Barba Negra Track, és Budapest Park bulikról. Szerintem jó kis ráhangolódás lett a nyárra. Folyt köv. 400fps-el június 25-én!

Sanyikám, román cserediák létedre egész jól kezelted a Gopro-t!:)road-ezustkanal.jpg

A kollégám nemrég vásárolt egy DJI OSMO-t, ami abból a szempontból király cucc, mert ugyan nem olyan gimbal, mint amire ráteszed a nagy kamerád, hanem ez elfér a hátizsákban, előkapod, párosítod a mobiloddal, és már lehet is csapatni! Röviden összefoglalva erre jó az OSMO, egy elég király nagylátót kapunk 4K-ban, vagy full HD-t 50p-ben. Kölcsön kaptam egy munkára ezt a kis kütyüt, így kapva kaptam az alkalmon, és kivittem egy tesztre, a Beton Piknik Graffiti Jam-re. Nagyon egyszerű volt a használta, egy akksival leforgattam kb fél óra nyersanyagot, és abból raktam össze ezt a másfél percet. Persze még gyakorlással sokkal jobb felvételek kisajtolhatóak belőle, de a hagyományos SteadyCam-ezés álom volt a használata. A 4K gyönyörű, a nagylátó teljesen jó, egyedül az ISO-jával vannak bajok, 1600-nál már ajánlatos a neat video plugin használata.

A Jam pedig király volt, nagyon tetszett a helyszín, remélem lesz folytatás jövőre!osmo_bp.jpg

Ismét kaptam egy klippet a Road zenekartól. A helyzet annyiban volt speciális, hogy a project részben már kész volt, Sánta Kira készített rajzokat egy Lyric videóhoz, nekem csak be kellett mozgatni a dolgokat. Nem akartam túl bonyolult animációt, de azért nézzen is ki valahogy, így az átmenet 120 layer lett, ráadásul a legtöbb composition tartalmazott további 6 layert átlagosan. Hát néha kellett volna még pár monitor... Afteros munkáknál ez nem olyan kirívó, de én eddig maximum 1 perces animokat csináltam, itt meg ugye 4 és fél percről van szó.

De sebaj, jó móka volt, a dal is nagyon szuper, és a család is türelmesen tűrte a sok-sok kattintást:)road-tulzo_kamfor_illat.jpg

Az első hónap apaként

2016.02.15. 00:25

A legnagyobb project amibe valaha is belevágtunk, megszületett!:)

Csak pár napja történt, hogy egy hónapos apukának mondhatom magam. Elég fura ezt így leírni, kijelenteni, belegondolni, de így van, és nagyon örülök neki! Sok ismerősöm készül hasonló cipőbe, illetve vannak, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyesmibe belevágjanak. Ezért gondoltam, leírom a tapasztalataimat az első hónap után, milyen az élet Hajnal Zsomborral.

Limp Bizkit_Signed.jpg