Road - M.A.T.T.

2016.11.21. 20:24

Újabb Road video érkezett a vágóasztalomról a jutubra, a most már platinalemezes M.A.T.T. címadó dala! Két verziót kaptak a rajongók, ugyanis Máté angolul is felénekelte a dalt, ez lett a M.A.T.E. Itt annyi különbség volt, hogy néhány szövegbeli kiállás máshová került, ott picit igazítani kellett a vágóképeken, de amúgy nem volt gond, mert nincs szájszinkron a klipben. A Road-osok azért király arcok, mert gyakran szabad kezet adnak, igazából felvetettem, hogy lehetne egy koncerten szuperlassításokat csinálni, és adták is az Áment! Hoztam egy FS700-at a kötelező nyári nagy Barba Negra Track-es bulira, egész sok klassz felvétel született, annak ellenére, hogy nem a legideálisabb terep a 400fps-nek. Ebből vágtam egy tesztet a M.A.T.T. című számra, és Máté szerint innentől el volt döntve a dal sorsa!:) Úgy éreztem, azért egy full kliphez még kéne pár normális sebességű felvétel, ehhez pont kapóra jött, hogy csináltak nyár végén Domoszlón egy brutálnagy koncertet! Itt GH4-el forogtam, 100 fps-el, a 25-el pedig 4K-ban.

Nagyon sok került be ezekből, így végül ki is hoztam a klippet 4K-ban!road_matt_mate.jpg 

Meeting Of Styles 2016 Hungary

2016.09.10. 01:06

A Színes Városon keresztül valahogy elkeveredtem a Meeting Of Styles magyar szervezőihez, így az a megtiszteltetés ért, hogy én készíthettem összefoglalót az idén 15 éves nemzetközi graffiti fesztivál magyar állomásáról. Szemeretelep, top writerek, szuper hangulat, jó kis hétvége volt! Remélem lesz folytatás!

Enjoy!!mos_hun_2016.jpg

Ismét lehetőségem volt egy lyric videót mékerelni a Road zenekarnak. A háttérfelvételeket kedvenc road-om, a gitártechnikus Sanya készítette, ezekre kellett ráanimálni a feliratokat. Továbbá még kerültek bele fel nem használt felvételek a 10 éves turnéanyagból, egész pontosan a 2014-es Barba Negra Track, és Budapest Park bulikról. Szerintem jó kis ráhangolódás lett a nyárra. Folyt köv. 400fps-el június 25-én!

Sanyikám, román cserediák létedre egész jól kezelted a Gopro-t!:)road-ezustkanal.jpg

A kollégám nemrég vásárolt egy DJI OSMO-t, ami abból a szempontból király cucc, mert ugyan nem olyan gimbal, mint amire ráteszed a nagy kamerád, hanem ez elfér a hátizsákban, előkapod, párosítod a mobiloddal, és már lehet is csapatni! Röviden összefoglalva erre jó az OSMO, egy elég király nagylátót kapunk 4K-ban, vagy full HD-t 50p-ben. Kölcsön kaptam egy munkára ezt a kis kütyüt, így kapva kaptam az alkalmon, és kivittem egy tesztre, a Beton Piknik Graffiti Jam-re. Nagyon egyszerű volt a használta, egy akksival leforgattam kb fél óra nyersanyagot, és abból raktam össze ezt a másfél percet. Persze még gyakorlással sokkal jobb felvételek kisajtolhatóak belőle, de a hagyományos SteadyCam-ezés álom volt a használata. A 4K gyönyörű, a nagylátó teljesen jó, egyedül az ISO-jával vannak bajok, 1600-nál már ajánlatos a neat video plugin használata.

A Jam pedig király volt, nagyon tetszett a helyszín, remélem lesz folytatás jövőre!osmo_bp.jpg

Ismét kaptam egy klippet a Road zenekartól. A helyzet annyiban volt speciális, hogy a project részben már kész volt, Sánta Kira készített rajzokat egy Lyric videóhoz, nekem csak be kellett mozgatni a dolgokat. Nem akartam túl bonyolult animációt, de azért nézzen is ki valahogy, így az átmenet 120 layer lett, ráadásul a legtöbb composition tartalmazott további 6 layert átlagosan. Hát néha kellett volna még pár monitor... Afteros munkáknál ez nem olyan kirívó, de én eddig maximum 1 perces animokat csináltam, itt meg ugye 4 és fél percről van szó.

De sebaj, jó móka volt, a dal is nagyon szuper, és a család is türelmesen tűrte a sok-sok kattintást:)road-tulzo_kamfor_illat.jpg

Az első hónap apaként

2016.02.15. 00:25

A legnagyobb project amibe valaha is belevágtunk, megszületett!:)

Csak pár napja történt, hogy egy hónapos apukának mondhatom magam. Elég fura ezt így leírni, kijelenteni, belegondolni, de így van, és nagyon örülök neki! Sok ismerősöm készül hasonló cipőbe, illetve vannak, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyesmibe belevágjanak. Ezért gondoltam, leírom a tapasztalataimat az első hónap után, milyen az élet Hajnal Zsomborral.

Limp Bizkit_Signed.jpg

Road- Zsák a foltját

2016.01.17. 00:16

A Road zenekarral szerencsére már elég sokszor hozott össze az élet, amiért nem tudok eléggé hálás lenni az Offline-nak, ugyanis miattuk találkozhattam a fiúkkal. Voltam velük turnén, készítettünk dvd-t, koncertklippet, fotóztam a könyvükhöz, és a Világcsavargó klippünk már túllépte az 1milliós álomhatárt. Novemberben új lemezzel jött ki a Domoszlói négyes, és én is kaptam egy dalt, amihez klippet készíthettünk. A Zsák a foltját egy vidámabb tétel az új lemezről, ezért is volt számomra igazán nagy kihívás, ráadásul az volt a koncepció, hogy egy templomi esküvőt is bele kell, hogy forgassak, ami történetesen, Eriknek a dobosnak volt a nagy napja! Mátéékal mint mindig, most is minden zökkenő mentesen ment, remélem még tudok Domoszlón forgatni, hihetetlen, mennyi lehetőség van abban a kis faluban!:)road_zsak_a_foltjat.jpg

Tat2 Night IV

2016.01.16. 23:59

Tavaly is volt Tetoválók Éjszakája, és ismét én készíthettem hozzá a promofilmeket. Szerettünk volna szintet lépni, így a főpromohoz béreltünk egy Sony FS700-at, ami lehetővé tette, hogy super slow motion felvételeket készíthessek. A kamerát Leginkább 200 és 400 fps-el használtam, és ha kellett még rálassítottam twixtorral. Egyedül a cucc kezelése, ami kicsit nehézkes, főleg, hogy minden felvétel után várni kellett, míg lepuffereli az anyagot, cserébe egy lassított 25p-s felvételt kaptam, aminek a sebességéhez már nem kell hozzányúlni. És ez a forma? Kezelhetetlen, mintha egy óriás téglával próbáltam volna filmet forgatni... fura. Viszont ezekben az fps-értékekben tényleg baromi jól lassított, készítettünk gyors egy táncolós-vetkőzős mókát is! A tetkós promohoz egyébként egyből Borbás Robira gondoltunk, mivel vele mindig zökkenőmentes a munka, nagyon jó arc, és egyből rábólintott. Ezen kívül volt interjús film, Road, sőt még rohamosztagosokkal is összehozott a sors!

Nagyon izgalmas 2 hónap volt, remélem idén is ugyanitt, ugyanúgy!:)robi_ttn4.jpg 

BreakOne- Régiposta utca

2015.11.25. 14:04

Még múlt évben készítettem egy promo filmet, a Fine Heart tetováló stúdiónak, ott ismerkedtem össze Carlos BreakOne művésszel, akit névről már ismertem régebben a graffiti-munkáival kapcsolatban. Karesz szokott megrendeléseket készíteni a Színes Várossal együttműködve, és volt olyan jó fej, hogy az idei művéhez beajánlott videósnak. A project végül két hónap alatt készült el, ezalatt kb. 13 óra nyers videó született (úgy, hogy törekedtem minél kevesebbet vágózni), és 17.000 fotó a timelapse-hez. Legtöbbször a jó öreg Canon T2i-al dolgoztam, és Sony Nex5n-el, a lassításokhoz pedig egy Sony RX100 Mark IV (200fps) állt a rendelkezésemre. Dolgozott az SJCAM4000-em, illetve a MyActionCam-től kaptunk 2 Goprot, egy Hero 3 Black-et, és egy Hero 4-et. Tőlük jött Barta Ádám, akinek köszönhetjük a drónos felvételeket. A zene pedig Dj. Bootsie műve, ezer köszönet Eposnak a kontaktért. Na ebből lett 3 perc... Egy nagyon hosszú, és kimerítő project volt, de egy végtelen kedves srácot ismertem meg Carlos személyében, vicces volt látni, mennyi a közös pont az életünkben.

A videó után még beraktam néhány képet, amit a forgatások alatt készítettem, és egy csodálatos gif-et is csináltam a fejeimről, amiket a timelapse-indítások során szereztem:)

Dorothy- Amikor a kettő négy

2015.09.13. 19:06

Rég volt rock-zenés klip, így nagyon megörültem, mikor megkerestek a Dorothy-s csajok, hogy csináljak nekik egy hangulatos, vidám, nyár végi mókát az új lemezük bemutatkozó dalához. Domoszlón zajlott a forgatás, ami egy hajnali 5től este 9-ig tartó mókát jelentett a legnagyobb kánikulában. Minden elismerésem a zenekaré, hogy ezt kibírták, és szerényen magamnak is, hogy fél óra alvással csináltam végig a napot:) Radó Norbi fotóssal egymást segítve, a videózással párhuzamosan zajlott az album fotózása is, örülök, hogy végül minden összejött, pedig nem volt egyszerű az időjárás miatt, konkrétan a szokásos melegrekordos, szétégetős meleg volt. Remélem még lesz közös munka, nagyon jófej volt a csapat, de ez már nem meglepetés, ha a Road-családról van szó! A lemez egyébként már előrendelhető, megjelenés októberben!

És a nap végére csak megértettem, mi az isten az a kettő négy!:Ddorothy_2_4.jpg